Skap ditt egne dyrevennlige utendørs paradis med spansk inspirasjon

Publisert

Alle Spania-elskere kan kjenne igjen følelsen av en ekte spansk sommerhage, og det er svært lite som slår den uforglemmelige følelsen av velvære og komfort som en spansk hage gir. Men når Spania blir litt for langt unna, kan det være deilig å bringe en del av Spania hjem til seg selv med en spansk-inspirert uteplass.

Det finnes flere ting du kan gjøre for å få en liten bit av Spania i livet ditt. Hva med å legge til riktige planter, materialer og stil til uteplassen eller hagen din. Hvis du ikke kan vente med å komme i gang, har vi satt sammen noen tips til en helt fantastisk spansk-inspirert hage som vil få deg til å føle at du er på ferie hver gang du går ut. I tillegg gir vi deg tips til en dyrevennlig uteplass slik at også våre firbente kjæledyr kan kose seg i hagen sammen med sine eiere.

Inkluder Spanske planter og middelhavsfarger

Den spanske hagestilen kombinerer ikoniske planter som rosmarin, lavendel og spanske oliventrær med varme middelhavsfarger som naturstein, terrakotta og fargerike blomster. Disse vil ikke bare se vakre ut en solskinnsdag i hagen, men vil også gi en fantastisk aroma og en følelse av Middelhavets friskhet og atmosfære.

Inkorporer hvite nyanser, som vil symbolisere friskhet og renhet, og bruk hvite eller lyse møbler, puter eller andre dekorasjoner for å skape en lys og luftig atmosfære i hagen. Et pent element å inkorporere som dekorasjon til uteplassen er et par trapper til kjæledyr, som både er pene å se på og praktiske for kjæledyret når det skal komme seg opp og ned fra balkongen eller fra andre opphøyede steder. Velg et par trapper i lyse, jordfargede eller grå toner og nyanser, for å fullende den spanske atmosfæren.

En spansk utendørsdrøm for deg selv og dine kjæledyr

I tillegg til å inkludere middelhavsfarger og lyse toner til uteplassen, er det også andre elementer som vil gjøre hagen eller uteplassen din til en spansk drøm. Mosaikkfliser er et typisk element som er å se på de fleste spanske uteplasser – de ses ofte på vegger, gulv og på uteelementer, slik som hagebord eller annen pynt. Det å inkludere fliser til uteplassen behøver ikke å bli et stort, kostbart og altoppslukende prosjekt, men de kan fint inkorporeres gjennom potter med fargerike mosaikkfliser eller et pent hagebord med fargerike fliser på.

Et ytterligere element som vil fullføre den spanske hagestilen er å inkludere steiner eller grus i bed eller rundt om planter i hagen eller andre steder på uteplassen, da dette umiddelbart vil gi et middelhavspreg. For å skape et trygt og innbydende miljø for dyr, er det viktig å inkludere kjæledyrsutstyr, slik som blant annet utendørs bur eller dyrehus, og andre spennende aktivitetsleker og stativ til dyr. Se etter kjæledyrsutstyr i lyst tre, stål eller fargerik plast, for å få det til å passe inn i en ekte spansk-inspirert hage!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter