Nytt vinterferien i syden

Vinterferier er en fin måte å unnslippe kulden og mørket i den skandinaviske vinteren. Et populært reisemål for vinterferier er Spania, med sitt varme vær, vakre strender og rike kultur. Hvis du planlegger å reise fra Norge til Spania på vinterferie, er det et par ting du bør huske på.

Her kan du finne de beste restplasser syden slik at du kan planlegge den beste ferien noensinne.

Transport

Den mest populære måten å reise fra Norge til Spania på er med fly. Det er flere flyselskaper som tilbyr direktefly fra store norske byer som Oslo, Bergen og Trondheim, til destinasjoner som Madrid, Barcelona og Malaga. Alternativt kan du også ta et tilkoblet fly med mellomlanding i en annen europeisk by. Husk at flyreiser kan bli dyrere i vintermånedene, så det er lurt å bestille i god tid for å få de beste tilbudene.

Overnatting

Når det kommer til overnatting, er det mange alternativer tilgjengelig i Spania. Fra luksusresorter til budsjettvennlige vandrerhjem, det er noe for enhver smak. Et populært alternativ er å leie en villa eller leilighet, som kan være en fin måte å spare penger på overnatting og måltider. Mange utleieboliger har også private bassenger, som kan være en fin måte å slappe av på og unnslippe det kalde været.

Aktiviteter

Spania er et land med en rik kultur og historie, og det er mange ting å se og gjøre. En populær aktivitet er å besøke de mange museene og kunstgalleriene i byer som Madrid og Barcelona. Et annet populært alternativ er å ta en dagstur til landsbygda, hvor du kan se tradisjonelle spanske landsbyer og vakre landskap.

For de som leter etter litt sol, er Spanias sørkyst hjem til noen av de vakreste strendene i Europa. Costa del Sol er et populært reisemål for reisende som leter etter litt sol og sand, og feriestedene Malaga, Marbella og Torremolinos er et flott sted å slappe av.

Vær

Det er viktig å huske på at mens Spania generelt er varmere enn Norge om vinteren, kan det fortsatt være ganske kjølig, spesielt om kveldene. Sørg for å pakke med deg varme klær og en jakke, samt solkrem og solbriller.

Avslutningsvis er Spania et flott reisemål for en vinterferie og et perfekt tilfluktssted fra det kalde og mørke skandinaviske været. Med sitt varme vær, vakre strender og rike kultur har Spania noe å tilby for alle. Husk at flyreiser kan bli dyrere i vintermånedene, så det er lurt å bestille i god tid. I tillegg er det viktig å huske på at Spania fortsatt kan være ganske kjølig om vinteren, spesielt om kvelden. Med riktig planlegging kan du ha en flott tid og nyte vinterferien i Spania.

Utvider stranden i Altea

I Altea vil byens nye strender bli enda bredere. Det er miljøvern-departementets kyst-avdeling, Costas, som står bak denne utvidelsen. De vil hente fyll-masse fra...

Sommer-temperaturer og skogbrann-fare

Poniente-vind driver temperaturen opp på Costa Blanca. Aemet, det spanske meteorologiske institutt, sier at temperaturene man nå ser på over 30 grader er unormalt...

Kirken i Spania skal betale skatt, litt…

Den innflytelsesrike katolske kirken i Spania har lenge vært unntatt fra å betale de fleste typer skatt. Nå har staten signert en avtale med...

Bli kjent med Alteas kapeller og små kirker

I Altea arrangerer man en konsert-serie, "Ruta de les Ermites", med det formål å gjøre byens mange kapeller mer kjent for publikum. Ut...