Skal kartlegge Corona-smitten systematisk i hele Spania

Publisert

Den spanske regjeringen ser fremover og vil i neste fase teste 30.000 familier over hele landet. Formålet er å danne seg ett mer komplett bilde av spredningen av viruset i landet, se nøyaktig hvor stor andel av befolkningen som har viruset og på den måten bedre ta beslutninger om hvilke deler av «karantenen» man kan heve, hvor og hvordan.

Regjeringen sier de vil teste 62.400 personer, det vil si 30.000 familier. I første runde skal dette gjøres med hurtigtester. Om testen er negativ skal det gås gjøres en PCR, altså testen som er noe mer langsom men grundig.

Prosessen skal gjentas tre uker senere.

Det er det spanske byrået for statistikk, INE, som skal velge ut de husholdningene i landet som skal testet, så man får et representativt utvalg.

For Spanjolene er det nå viktig å få bedre oversikt over hvem som bærer viruset uten symptomer. Regjeringen har allerede begynt å kartlegge mulige steder som hoteller etc hvor de kan «isolere» de som er smittet uten at man er syke. Et mulig tiltak er at man ber disse isolere seg på hoteller e.l. slik at samfunnet raskere kan komme tilbake til det normale med mindre fare for at sykdommen kommer tilbake.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter