Leter etter Corona-viruset i kloakken

Publisert

Forskere knyttet til Universitetet i Valencia utvikler nå et system som kan påvise Corona-virus i kloakken. Formålet med dette er å fra dette «sentrale» punktet kunne påvise smitte i en større del av befolkningen uten å teste individer direkte.

Det er det spanske nasjonale-instituttet for forskning, Consejo Superior de Investigaciones Científicas, som sammen med det anerkjente universitetet i Valencia som utvikler systemet. Man har til nå gjort tester ved seks renseanlegg i Murcia og tre i Valencia by.

De som er knyttet til prosjektet ved universitetet i Valencia er to virologer, Pilar Domingo og Rafael Sanjuán.

Pilar Domingo sier til avisen El Pais at en vaksime mot Corona-viruset er essensielt, men det er mange andre verktøy som kan bidra til å stoppe smitte i befolkningen.

Domingo begynte å ta prøver av kloakken i Valencia da sykdommen først brøt ut i Kina. Hun ville på denne relativt enkle måten søke etter ett den gang potensielt SARS-CoV-2 virus i Valencia. Domingo legger til at i andre land har man lykkes i å finne virus i kloakken før den generelle befolkningen begynner å vise symptomer.

Mulig spansk vaksine

Spanias minister for vitenskap og innovasjon, Pedro Duque sa helt i begynnelsen av april at den første kandidaten til en mulig vaksine mot Corona-viruset kunne være klar i slutten av måneden. De som i følge ministeren ligger best an akkurat nå er det er det spanske instituttet for bioteknologo, «Centro Nacional de Biotecnología», ledet av Luis Enjuanes og Isabel Sol.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter