Lydisolering av motorrom

Publisert

Ingen vil ha en bråkete bil, det er så mye flaut og irriterende på samme tid. Naboene dine ville heller ikke vært kule med deg fordi bilen din forstyrrer freden, lett når du varmer opp bilen eller kommer tilbake fra jobb. Til tross for at nye bilmotorer har en typisk lyd de produserer, som noen sjåfører kan synes er beroligende og spennende.

For eksempel produserer en ny Dodge Charger-motor en dyp lyd når motoren går i turtall; det samme gjelder Ford Mustang, Toyota Supra eller Chevy Camaro. Vanligvis produserer mange turbo V6- og V8-motorer en dyp, kraftig lyd. Disse lydene er vanligvis elsket av de fleste bilentusiaster, men hvis du ikke har lyst på det, kan du overdøve “støyen”.

Mens nye biler er bygget på en måte som ikke lager høy lyd, kan gamle biler produsere svært høy lyd. Støyisolering er viktig for sjåførene, slik at de kan fokusere på veien i stedet for å bli plaget av at støyen fra bilens motor kan påvirke andre sjåfører på veien.

Enten motorens vanlige lyd er for høy eller den gamle bilen din lager for mye støy, vil denne veiledningen hjelpe deg med å lydisolere motorrommet.

Hvordan lydisolere et motorrom

Lydisolering av motorrommet betyr definitivt å installere noen produkter som demper støyen som produseres i motorrommet når du kjører turtall i bilen; lydisolering lar deg også nyte roligere turer og mer komfort. Til å begynne med trenger du noen lyddempende materialer; disse kan kjøpes fra nettbutikker eller offline butikker som selger bildeler.

Nødvendige materialer:

 • Bilvaskløsning og avfettingsmiddel : For å rengjøre motorrommet grundig.
 • Tørre filler : For vask og tørking av motorkomponentene.
 • Lyddempende matter : Det viktigste lydisolerende materialet
 • Varmebestandig matte : For å forhindre at motorvarmen skader de installerte lydisolerende mattene.
 • Spraylim : Valgfritt
 • Saks, skiftenøkler og skrutrekker : For å løsne blokkerende motorkomponenter og kutte av lydisolerende materialer.
 • Hansker : For å beskytte hendene

Første trinn: Vask og rengjør motoren

Hvis bilen er varm, la den avkjøles, og vask deretter motorrommet grundig ved å bruke vaskehallen. Når du er ferdig med vask, bruk avfettingsmiddelet til å fjerne fast smuss, skitt og oljeavleiringer som ikke vaskes bort med vanlig bilvask. La motorrommet tørke helt etter vask før du fortsetter.

Andre trinn: Installer lydisoleringsmattene

Start installasjonen med motorrommet tørt og kjølig. Du må kanskje løsne noen deler av motorrommet for å installere de lydisolerende mattene du har. Mens du løsner en motorkomponent, sørg for å se nøye etter, slik at du kan huske det nøyaktige installasjonsmønsteret når du fester komponenten etter installasjonen.

 1. Mål installasjonsplassen som er tilgjengelig på motorrommet og kutt den ut fra matten du kjøpte.
 2. Installer den utskårne matten i den nøyaktige plassen den er ment for å passe den. Vanligvis har disse mattene klebrig rygg, men hvis den du har ikke har det, bruker du bare spraylimet du har kjøpt. Det kan være lurt å jevne ut eventuelle bobler med en rull eller hendene.
 3. Sørg for å dekke alle nøkkelområder i motorrommet – med fokus på store, flate overflater som brannmuren, panseret og sidene av motorrommet.

Tredje trinn: Installer varmebestandige matter

I tillegg til de lyddempende mattene er det viktig å installere varmebestandig isolasjon. Dette reduserer ikke bare støyen ytterligere, men beskytter også mot høye temperaturer i motorrommet . Tilsynelatende ville motoren bli veldig varm under kjøring, så denne installasjonen vil absorbere varmen og forhindre overoppheting, noe som kan brenne de lyddempende mattene.

Generelle nyttige tips for lydisolering av motorrommet

 • Installer mattene seksjon for seksjon; fokus på én del av motorrommet om gangen for bedre kontroll.
 • Velg de beste materialene innenfor budsjettet ditt.
 • Ikke forhast installasjonen, ta deg god tid og nyt hvert av trinnene.

Sørg for å sette sammen motorrommet i riktig rekkefølge og fest alle komponentene du har mistet for å få tilgang til å installere materialene. Koble til batteriet igjen sist, gå deretter inn og start bilen for å sjekke om lydisoleringen fungerte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter