21.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Leiebil i Alicante og Malaga – 5 nye lønnsomme tips før du bestiller

Leiebil i ferien gjør turen til stranda, utflukter og shoppingen enklere. Reisen til og fra flyplassen går uten stress når bagasjen enkelt transporteres fra dør til dør og du vet leiebilen står der uansett om flyet er forsinket eller kommer før tiden. Men det er penger å spare når du vet hvordan leiebil-bransjen fungerer i Spania.

Alicante flyplass er stedet i Spania det leveres ut flest leiebiler. Nummer to for leiebil er Malaga flyplass. Costa Blanca og Costa del Sol er fulle av spennende attraksjoner og utflukter man enklest når med egen leiebil. Spania har generelt dårlig kollektivtransport om man ser bort fra de store byene som Madrid og Barcelona. Langs kysten er det privatbil som gjelder. Leiebilbransjen preget av hard konkurranse og det er alltid endringer fra det ene året til det andre. Her årets beste inside-tips:

1) Depositum = Mindre penger disponiblet på kortet i ferien

I den ene eller andre varianten må du legge igjen sikkerhet for leiebilen når de skal levere ut en bil verdt kanskje 10-20 tusen Euro. Utleieselskapene opplever årlig at biler blir stjålet, noen ganger av den som leier bilen. Leiebiler utsettes for skade og folk nekter rutinemessig for at det var de som bulket bilen. Derfor kravet om depositum på leiebilen. Mange ting endret seg i bransjen etter finanskrisen noen år tilbake. Vi skal ikke gå inn i de detaljene i denne artikkelen men en av konsekvensene var at størrelsen på depositum har økt siste årene. For 2019 sesongen er depositumet for de minste bilene €1050 og for større biler opptil €2000.

Beløpet blokkeres på betalingskortet ditt og når bilen leveres tilbake refunderes det hele. Det er i og for seg helt greit. Men for mange legger å ha dette beløpet borte fra disponibelt beløp et tilsvarende mindre feriebudsjett.

2) Utvidet forsikring på leiebilen = Ingen depositum

Alternativet er å tegne utvidet forsikring. Med det har leiebilselskapet en forsikring som dekker deres risiko ved tyveri og skade på bilen. Med det faller kravet om depositum helt bort. Man betaler for leiebilen og den ekstra forsikringen ved henting på flyplassen og foruten de 60-80 Euro man legger igjen som depositum for bensin på tanken slipper man andre trekk på kredittkortet. Ja, forsikringen koster men leiebil Alicante og Malaga er svært billig sammenliknet med de fleste andre land så fokuser på totalprisen.

Vil du vite mer om forsikring av leiebil i Spania har vi en oppdatert sak om nettopp forsikring av leiebil i Spania.

3) Bensin på leiebilen – Tre alternativer, her er det penger å spare

Den norske tilbyderen SpaniaGuiden har siden våren 2019 hatt «Full to Full» som standard og man betaler ingen bensingebyr over hodet som del av selskapets mål om mest mulig oversiktlige priser.

Dette kan virke trivielt men mange som leier bil i Spania føler seg «snytt» når de betaler overpris for bensin på tanken eller blir krevet et ekstra gebyr for muligheten til å få refundert bensindepositumet når leiebilen returneres med f.eks. bare en halv tank.

Leiebil levert ut steder som Alicante og Malaga flyplass har tre systemer knyttet til bensin. Disse er «Full to Full», «Full to Emtpy» eller «Full to Full with parcial refund». Forskjellen er i hvilken grad det er mulig å bli refundert for bensin på tanken ved retur. Noen selskaper vil ikke bruke tid på å måle nivå på tanken og eventuelt krangle med leietakere om bilen var helt full eller ikke. De nekter forbrukeren refusjon og oppfordrer folk å levere bilen tilbake så tom som mulig. Andre krever forbrukeren et gebyr for å administrere bensin-refusjon. Man får da refundert helt eller delvis det man ble krevet for bensin ved utlevering av leiebilen, men da mot et gebyr.

Den norske tilbyderen SpaniaGuiden har siden våren 2019 hatt «Full to Full» som standard og man betaler ingen bensingebyr over hodet som del av selskapets mål om mest mulig oversiktlige priser. Bilen leveres ut med en full tank bensin, men legger igjen depositum tilsvarende verdi på bensin, og fyller man opp tanken på vei tilbake til flyplassen blir man refundert alt og det er ingen ekstra gebyrer knyttet til bensin i det hele tatt.

4) Må jeg forskuddsbetale online når jeg reserverer?

Selskaper som Centauro, Goldcar og de fleste andre tilbydere av leiebil for utlevering på Malaga eller Alicante flyplass krever forskuddsbetaling av hele eller deler av beløpet for å bekrefte en booking.

SpaniaGuiden lar sine brukere reservere biler uten noen form for forskuddsbetaling. Eneste kravet er at bilen hentes i tide, er man mer enn to timer for sent kanselleres bookingen automatisk.

De fleste andre tilbydere av leiebil for utlevering på Malaga eller Alicante flyplass krever forskuddsbetaling av hele eller deler av beløpet for å bekrefte en booking. Noen selskaper gir deg lavere pris om du betaler online før du henter bilen. Man risikerer da må helt miste disse pengene skulle flyet være forsinket, bli kansellert eller endret på, noe som skjedd ofte dette året i det flyselskapene håndterer at en rekke fly har blitt satt på bakken. Kommer man mer enn to timer for sent til henting av leiebilen kanselleres reservasjonen automatisk. Vil man ha de pengene tilbake må de kreves av reiseforsikringen eller flyselskapet. Det er ikke leiebilselskapenes ansvar når bilen ikke hentes innen rimelig tid. De taper også på at biler blir stående uten at noen henter og bilene er da heller ikke tilgjengelig for andre.

SpaniaGuiden har meglet leiebil i Spania i nesten 20år. Det norsk-eide selskapet er basert i Spania og har gode kontakter hos de spanske tilbyderne av leiebil. Slik forhandler man frem attraktive rabattavtaler og egne betingelser. F.eks. er har SpaniaGuiden ingen flyplassgebyr eller bensingebyr denne sesongen. En annen unik fordel er at du hos SpaniaGuiden får leiebilen bekreftet uten å måtte betale forskuddsbetale noe av reservasjonen online. Dette er unikt i markedet.

5) Kilometer begrensning – Mye penger å spare

leiebil-alicante.jpg
PENGER Å SPARE: Om det er fri kilometer eller begrensninger i hvor langt du kan kjøre uten å betale ekstra kommer an på hvem som leverer bilen og hvor bilen hentes. Kjøring utover inkluderte antall km. koster €0.22 pr. kjørte kilometer for biler hentet i Barcelona og Madrid.

Ofte er det en begrensing på hvor mange kilometer du kan kjøre for den vanlige prisen. I de tilfellene har man f.eks. 100-150 km pr leiedøgn. Kjører man mer enn det kan det blir dyrt så pass på å sjekke dette når du bestiller bilen.

SpaniaGuiden leier ut biler fra flyplassene i Alicante, Malaga og på Kanariøyene med ubegrenset antall kilometer inkludert i prisen. For 2019-sesongen har det norsk-drevne selskapet bare begrensninger i km. for leiebiler de leverer ut i Madrid og Barcelona.

Leiebil Alicante

Leiebil Malaga

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring om dagen. Og når de fleste nordmenn blir værende “hjemme” denne sommeren vil skaden på norske bedrifter i Spania vare en stund til. 

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert online.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Følg oss på Facebook

Tivoliet ved havnen i Torrevieja åpnet

Tivoliet som ligger ved havnen i Torrevieja er igjen åpent for alle. Attraksjonene har vært stengt under perioden med strenge corona-tiltak.

Strand i Guardamar svartlistes

En strand i Guardamar, like syd for Alicante, har fått et «svart flagg». Det er miljøvernorganisasjonen «Ecologistas en Accion» som deler ut...

Tjente over €250.000 på ferieboliger som ikke fantes

En gruppe organiserte kriminelle, basert i Alicante, skal ha svindlet turister for rundt 250.000 Euro. Det er flere hundre ofre i saken....

Nytt Corona-utbrudd i Malaga-provinsen

På et mottaks-senter for Røde Kors i Malaga er det nå 89 som har testet positive for Corona-viruset. Dette er den største...

Relaterte saker

Kart over Malaga provinsen

Malaga-provinsen er en del av regionen Andalucia som også inkluderer provinsene Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, og Sevilla.

Hvor mye koster det å importere en bil til Spania?

Kjøpe bruktbilen i Spania eller i Tyskland? Bilene fra Tyskland er oftest bedre vedlikeholdt og bedre utstyrt enn tilsvarende biler registrert...

Slik importerer du bil til Spania fra Tyskland – kostnader og prosedyre

Lave skatter på bil i Spania gjør det fristende å endelig kjøpe seg drømmebilen man i Norge måtte ha betalt mye...

SAS personale streiker 34 flyavganger forsinket, hva rettigheter har passasjerene?

SAS streik fører nok til gang til forsinkelser og kansellerte avganger. Denne gangen er det ansatte i SAS Ground Handling ved Københavns...

Fortsatt ikke full tilgang til NRK i Spania

EU innførte den 1. april 2018 den såkalte portabilitetsforordningen. Denne forordningen går ut på at man fritt skal kunne benytte seg av...

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er...

Sommerfestival i Rojales

Festivalen i Rojales markeres over en lengre periode. Nå i 2019 begynner man i slutten av mai med teater og i begynnelsen av juni...

Påsken 2020 i Spania

Påsken 2020 i Spania løper fra palmesøndag 5. april til mandag 13. april. Påsken i Spania er årets viktigste religiøse høytid. Mens protestantene mest vektlegger...

Sardinens begravelse – Spansk påskerituale

Påskefeiring i Spania er fylt med myter, mystikk og mange pussige tradisjoner. Bildet av hettekledde syndere som sliter seg rundt spanske byer bærende på...

Miniatyrkunst i Guadalest

Miniatyrkunst kan skues i flere museer i turistmagneten Guadalest. Den lille landsbyen kan by på hele sju ulike museer, hvorav Antonio Marcos "Ciudad Belen"...
- Advertisement -