25.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

En helt ny Corona-fase i Spania

Antallet som dør av Corona-viruset har falt med 97%. I snitt er bare 6% av sykehusenes kapasitet er nå opptatt med Covid-smittede.

Corona-pandiemien er ikke over i Spania, men den er definitivt over i en helt annen fase hvor situasjonen er en helt annen.

Nye oppdagede smittetilfeller er nå på det høyeste igjen siden slutten av karanteneperioden 21. juni. Dette henger sammen med at man i Spania har rullet ut et omfattende system for testing og sporing av smitte-tilfeller. De fleste som nå tester positivt for viruset viser ikke en gang symptomer, mens under karantene-perioden ville denne gruppen i langt mindre grad bli testet.

Det lave presset på sykehusene viser at selv om antall registrerte er smittede er stort mange steder, er helse-effekten av viruset nå svært liten sammenliknet med noen måneder tilbake.

Flest på sykehus i Madrid

Igjen er det Madrid hvor situasjonen er verst. 18% av sengene på hovedstadens sykehus er opptatt med Covid-pasienter. Til sammenlikning er bare 5% av kapasiteten i Valencia regionen opptatt med Covid, 6% i Andalucia og 5% på Kanariøyene. For Balearene, inkludert Mallorca, er tallet 12%.

Relaterte saker

- Advertisement -