Drikkevann i springen – vannfilter i Spania

Publisert

Vannkvaliteten i Spania er utvilsomt lavere enn i Norge – springvannet i Spania kan ha bismak og mange velger å kjøpe tunge vannflasker fra butikken.

Norge er velsignet med masse regn, et klima som store deler av året ikke fremmer bakterievekst og vassdrag som naturlig filtrerer vannet. I Spania har vannet av naturlige grunner høyt innhold kalk som kommer fra grunnen. Vannet transporteres ofte over lange avstander og temperaturene er høye noe som gjør at man tilsetter klor i vannet for å hindre bakterier i å utvikle seg. Vannet i springen er normalt ufarlig å drikke for mennesker – men kanskje ikke ideelt. Kloret gir heller ingen god smak.

Fint å slippe å dra tunge vannflasker med drikkevann fra butikken og hjem. Gode vannfiltre før du kjøpt for rundt hundre euro – hvilkensomhelt rørlegger kan raskt installere det for deg.

Bare i Spania ender vi årlig opp med over 600.000 tonn plastavfall fra bare vannflasker. Problemet kan lett fikses. Ett vannfilter som innstallert vil koste deg bare et par hundre euro sparerer deg bryderiet med å dra tunge flasker fra butikken, det sparer miljøet for unødig avfall og all den bortkastede energi som går med til tapping og distribusjon av flaskevann.

Leroy Merlin har sine butikker over hele Spania, i Benidorm, Torrevieja og flere på Costa del Sol. Butikken er et paradis for envher “handyman” – man kan se og vurdere forskjellige løsninger og slipper at rørleggeren leverer “sin” løsning.

http://www.leroymerlin.es/productos/fontaneria_y_tratamiento_del_agua/tratamiento_de_agua_para_beber.html

Slik installeres et vannfilter – Denne videoen er fra USA, men filtre som selges i Spania fra 90€-150€ er i praksis identiske. 

Rørleggere er billige i Spania – Du kan enkelt google etter “Fontanero” og byen du bor i for enkelt å komme i kontakt med en lokal fagmann som kan installere vannfilteret du har kjøpt. Mange rørlegger kan også selge deg vannfiltre de er kjent med og installerer raskt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter