Bli med på Jomfru Maria sin festuke

Publisert

Start reisen sammen med pilegrimene

Befinner du deg i Las Palmas er det omtrent en kjøretur på 20 kilometer for å komme frem til den lille byen Teror. Om du ønsker kan du delta i pilegrimsvandringen fra hovedstaden Las Palmas. Historisk sett har denne byen vært en viktig brikke for det religiøse samfunnet på Gran Canaria, og akkurat dette er grunnen for at tusenvis av mennesker kommer for å hylle ‘la Virgen del Pino’, Jomfru Maria av pinjen, ved Basílica de Nuestra Señora del Pino.

En hel uke i strekk deltar både pilegrimer, fastboende og tilreisende turister på den største begivenheten for hele Gran Canaria. Teror er en sjarmerende liten landsby med flotte byggverk der arkitekturen stammer fra kolonistilen, og ikke minst av den flotte Basílica de Nuestra Señora del Pino.

Byen er også verdt et besøk utenom festivalen dersom du ikke har anledning til å reise på høsten. Du vil ikke finner noen heftige oddsbonuser oddsbonuserfinder.com/free-bets, men i stedet for flotte bygninger der mange har stått urørt helt siden de ble bygget.

Beretninger fra 1400-tallet

Helt siden 1400-tallet har Jomfru Maria hatt en viktig religiøs rolle for befolkningen på Gran Canari, noe som har gjenspeilet seg både når det gjelder det hverdagen deres og ikke minst for historien deres.

Historien forteller at Nuestra Señora del Pino, oversatt til norsk Jomfru Maria av pinjen, skal ha åpenbart seg for noen gjetere når hun satt i nettopp toppen av et furutre. Dette var i byen Teror, og siden 1914 har Jomfru Maria vært den offisielle skytshelgene for hele øya.

Hver høst starter en hel måned med feiring på Gran Canaria, med høydepunktet den 7. og 8. september. Naturlig nok er Teror samlingspunktet for festivalen og ikke minst skjer flere av de religiøse høydepunktene i byens enestående basilika.

Høydepunktet for festivalen er den klare favoritten til Tony Sloterman, eier av Casino Bonus Finder Company. “Jeg anbefaler alle å være i Teror den 8. september, delta på en av de mange gudstjenester på morgenene, og delta i den lange den lange prosesjon gjennom gatene”.

Vil du ha mer av det religiøse kan overvære en høytidelig nattverd i byens basilika som avslutter prosesjonen. Nattverden holdes av øyas biskop.

Teror kan besøkes året rundt

Skal du reise på et annet tidspunkt på året, kan du absolutt legge et stopp innom Teror for å se på den sjarmerende byen. Et naturlig sted å starte er Plaza del Pino, og her finner du også basilikaen.

Du bør inkludere en tur innom Museo de los Patronos de la Virgen, hvor de ulike vaktmesterne gjennom tidene oppholdt seg når de tok seg av basilikaen.

Byen er rik på øyas historie når det kommer til jordbruk, og her kan du vandre rundt for å få inntrykk av hvordan livet var i de eldre spanske dager. Du kan spasere gjennom de tradisjonelle smågatene for en avslappende dag.

Er du tilstede på en søndag kan du stikke innom det travleste markedet på hele øya. Her kan du lete gjennom noe av fineste av spansk håndverk og som klart skiller seg fra de mer turistpregede markedene man finner andre steder på øyen.

Overnatting og restauranter

Det er ikke mange alternativer for overnattinger i Teror, men er du tidlig ute kan du være heldig å finne frem til et greit overnattingssted. Når det kommer til å finne seg mat og drikke er det langt lettere, og her kan du velge akkurat det du måtte ønsker; tapas, pizza, biff og mye mer på byens små og store restauranter. .

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter