Aktiv ferie i Spania

Publisert

For mange vil det ikke være fristende å bare reise til Spania bare for å ligge på en deilig sandstrand, men de vil heller ikke bli slukt av turistfellene. For de av oss som er litt mer aktiv vil det da være veldig naturlig å gå på tur og oppleve den vakre naturen som Spania kan tilby.

Det er ikke uvanlig for spanjoler å dra på fottur, akkurat som oss nordmenn. Spania har mange vakre steder å spasere, enten det er i fjellene, på stranden, eller bare rundt i gater. Vi nordmenn kan alltid skryte over vår vakre natur, men har du sett andre land? Har du sett ekte spansk natur?

Du kan finne tradisjonelle landsbyer, sette deg ned og nyte det ekte spanske livet. Gjerne et kort måltid med autentisk spansk tapas, oppdatere sosiale medier, eller spille litt hos sider som f.ex. Folkeriket før turen går enten tilbake eller videre inn i fjellet.

Turer for alle nivåer

Du kan som i Norge finne turer på alle nivåer, enten det er den nesten flate turen inn fjellkjeden Picos de Europa, Ruta del Cares, eller om du vil finne deg en solid utfordring. Spania kan som Norge tilby noe for alle.

Det som er viktig å gjøre når du bestemmer deg for å gå på fottur er at du lytter til guider og forhøre deg med de lokal som kjenner området. Underveis på turen vil du garantert møte vennlige og likesinnede folk fra hele verden, og som vi vet fra fjellturer i Norge, alle snakker med alle i fjellet.

Du må jo ikke gå på fjellet, det kan også være fascinerende å vandre gatelangs og finne fram til de gjemte skatter. Enten sjarmerende steder for en kopp kaffe eller unike butikker som gir deg en opplevelse utenom det vanlige.

Du kan enkelt laste ned kart til din smarttelefon og du kan selv lage deg en guidet tur, om du ikke slipper eventyrlysten helt løs. Med kartet i hånden kan du enkelt finne veien tilbake, noen ganger blir det nesten for enkelt.

Pexels

Forsikring

For veldig mange er det skummelt å gjøre noe utenom det vanlige i et fremmed land, og det er viktig at vi tenker litt annerledes enn vi gjøre her hjemme i Norge. På et lite øyeblikk kan det hende noe som gjør at du trenger en forsikring, og som vi kan lese i aviser hver sommer så kan en skikkelig forsikring hjelpe veldig mye.

Det å planlegge en skikkelig god ferie bør innebære at du tar hensyn til alle aktiviteter. Bringer du med deg utstyr for enten en sykkeltur, fottur, eller snorkling, så bør du tenke over hvor trygt alt er. Vil bagasje bli stjålet eller forsinket, om du blir syk, da er det alltid best å vite hva du vil få dekket.

Konklusjon om en aktiv ferie

Det kan være siste del er en skummelt tanke, men det er alltid best å være forberedt. Når du planlegger en aktiv ferie, så bør du ta noen forhåndsregler så du vet at du er trygg og vil bli ivaretatt uten å måtte betale dyre priser.

Så kom deg vekk fra stranden, opplev hva Spania har å tilby uten andre bekymringer enn hvor neste måltid skal nytes, eller vår favoritt, hvordan kan jeg få det beste skrytebilde. Vi alle vil jo vise vår familie, venner, og kjente hvor bra det har vært.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter