34.961 av kirkens eiendommer kan «leveres tilbake»

Publisert

Den spanske staten har offentliggjort en liste over nesten 35.000 eiendommer som nå er registrert tilhørende den katolske kirken. Dette kan lede til et tusentalls krav mot kirken om å levere tilbake eiendommer den over årene har tilegnet seg fra både private og offentlige enheter.

Offentliggjøringen kommer nå etter at kirken i perioden 1998 til 2015 har registrert sine eiendommer i kjølvannet av endringer i loven om lån til bolig «La ley hipoteca».

Les også Facismen ditaturet og den Katolske kirken

Den katolske kirken fikk som del av «konspirasjonen» i forkant av den spanske borgerkrigen og statskuppet den ledet til en rekke privilegier. Mot å fremstille det å kjempe mot Republikken Spania som et korstog lovde fasistene at kirken ville få tilbake makt den hadde mistet. Slik ble den katolske kirken alliert med ytterste høyre i Spania og i årene diktaturet varte var en av konsekvensene at kirkens materielle rikdom økte. Metodene som ble brukt for å tilegne seg eiendom var mange.

I noen tilfeller skal kirkens menn ha brukt tvang eller utpressing for å overta privat eiendom. Statens offentliggjøring av kirkens eiendommer vil gjøre det enklere for etterkommere av de som kan ha blitt fratatt sine eiendommer å kreve dem tilbakelevert.

I Alicante-provinsen er det 178 eiendommer på listen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter