Vil stoppe minbanker med høye gebyrer i Spania

Publisert

Minibanker uten tilknytning til faktiske banker har blitt ganske vanlige i Spania. Det er spesielt i områder mange turister ferdes man ser disse automatene. Disse får nå skylden for mange uttak hvor gebyrene er i overkant høye.

Det er private bedrifter som stiller et lite areal til rådighet for firmaene som står bak minibankene. For dette hver de en liten leie for å ha automaten i lokalet.

Utbredelsen av disse nye minibanken har økt i takt med at spanske banker har lagt med mange av sine lokalkontorer og med det er det lengre avstand mellom minibanker i Spania enn hva det var noen år tilbake.

Vil fjerne minibank i Torrevieja

Nå slår flere kommuner til mot disse automatene. I Torrevieja har kommunen gått til sak mot et advokat-kontor som har plassert ut en slik automat i Avenida Alfred Nobel. Kommunen mener automaten bruker en del av fortauet uten nødvendig tillatelse.

Torrevieja er ikke eneste kommune som prøver å begrense utbredelsen av disse minibankene. Irritasjonen over disse minibankenes høye gebyrer har lenge økt i Spania. Man bruker nå regler om bruk av offentlige fortauer og bygge-restriksjoner for å stoppe utbredelsen av disse. For å ha en installasjon som bruker deler av et fortau skal det betales en egen avgift til kommunen. Denne regelen er man normalt ganske fleksibel med for lokale bedrifter. Men for å begrense disse minibankene vil man håndheve dette strengere.

Publikum forvirret om valuta

En av grunnene til at mange endre opp med å betale unødig mye for uttak av kontakter i Spania er valutavekslingen. Automaten ser at kortet er fra et land i utlandet, f.eks. Norge. Den vil da tilby at konto trekkes i NOK så man ser på skjermen hvor mange kroner som vil bli trukket. Men dette taper forbrukerne alltid på da vekslingskursen som brukes er ganske dårlig. Det lønner seg alltid å bli trukket i lokal valuta.

Betale leiebilen i Euro

Det samme prinsippet gjelder når man skal betale for leiebil i Spania. SpaniaGuiden anbefaler sine brukere å betale leiebilen i Euro ikke i kroner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter