Vekst tross politisk usikkerhet

Publisert

Spansk økonomi vokser på tross av at landet har vært uten ny regjering det siste halve året. Tall for andre kvartal i år viser en økning i bruttonasjonalprodukt på 0,8 prosent, en desimal mer enn statistikkbyrået INEs prognoser. Økte investeringer, økt eksport og et stabilt privat forbruk er blant faktorene som forklarer den fortsatte fremgangen. Økonomien har dermed vært i kontinuerlig vekst de siste tre årene.

Samtidig med den økonomiske veksten øker også sysselsettingen, men ikke like mye som i første kvartal. Tall fra landets nasjonale statistikkbyrå Instituto Nacional de Estadistica (INE) viser at det ble skapt 2,9 prosent flere arbeidsplasser i april, mai og juni, mot 3,2 prosent i januar, februar og mars (sammenliknet med samme tid i fjor). Arbeidsledigheten er i dag på rundt 20 prosent.

Les også:Rekordhøy eksport for Spania


Politisk usikkerhet

Spania har hatt to parlamentsvalg det siste halve året. Fungerende statsminister Mariano Rajoy og partiet hans Partido Popular forsøker for andre gang på rad å danne mindretallsregjering, men sliter nok en gang med støtten fra de andre partiene i nasjonalforsamlingen. Samtidig har opposisjonen på venstresiden ikke klart å samle seg om et alternativ. Dersom ingen av partiene blir enige, går det mot nok et parlamentsvalg – det tredje på ett år.

Les også: Spania blokkert av regjeringskrise

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter