Valencia-regionen har Spanias største underskudd

Publisert

Valencia-regionen, som består av regionene Alicante, Valencia og Castellon bruker 1.5% mer enn regionens totale BNP. Dette er nesten tre ganger mer enn snittet for de spanke regionene som nå er på 0.6%.

Nest verst i Spania er Murcia som ligger an til et underskudd på 1% ved utgangen av året.

Madrid har skylden

President for Valencia-regionen Ximo Puig (PSOE) legger skylden på Madrid. Hans parti gikk til valg på og styrer etter en plattform basert på regional nasjonalisme. Blant annet må ansatte i offentlig sektor kunne skrive og lese på Valenciansk. Dette inkluderer de som vil jobbe som lærere og de i helse-sektoren.

PSOE i Valencia-regionen har til en viss grad ytret støtte til Katalanske separatister som også mener deres regionen blir «diskriminert» og ønsker seg ut av Spania. Puig mener modellen for finansiering av de spanske autonome regionene under-finansierer Valencia-regionen.

Foruten å være regionen med størst underskudd har den også vært kjent for å ha Spanias mest korrupte politikere. I regionen finner man flere kommuner som har havnet helt på bunnen når det gjelder åpenhet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter