21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Utleiepriser «jazzes opp» av musikkfestivaler

Å vite når de store musikkfestivalene i Spania finner sted, kan være lurt – selv om man ikke skal på dem. Leier man en leilighet samtidig med konsertene kan ferien bli langt dyrere enn ellers.

Folk strømmer til fra inn- og utland for å få med seg sommerens musikkfestivaler i Spania. Det skaper økt press på markedet for kortidsutleie av leiligheter. Enkelte steder ser man en prisstigning under festivaldagene på over tretti prosent.

Ved populære feriesteder langs kysten skal tendensen til prishopp være spesielt merkbar. Dette fordi tilreisende til festivalene kommer på toppen av vanlig turisme.

En slik tendens så man for eksempel under årets FIB-festival i Benicássim (Festival Internacional de Benicàssim). I følge en undersøkelse gjengitt i avisen El País gikk prisene i gjennomsnitt opp med 17 prosent under festivaldagene 19. til 22. juli. Det vil si fra 106 til 128 euro natten (per person).

Studien som er gjennomført av Instituto de Valoraciones viser at den samme effekten gjør seg gjeldene i storbyer som Madrid og Barcelona. I sistnevnte by ga festivalen Primavera Sound i år en gjennomsnittlig prisstigning på 36 prosent. Til sammenlikning var prisen under Mad Cool-festivalen i Madrid 17 prosent høyere enn ellers. Også i Bilbao under BBK-festivalen økte prisene med nærmere 30 prosent.

Les også: Billigste ferieboligene leier du i Torrevieja

Relaterte saker

- Advertisement -