Utleiepriser «jazzes opp» av musikkfestivaler

Publisert

Å vite når de store musikkfestivalene i Spania finner sted, kan være lurt – selv om man ikke skal på dem. Leier man en leilighet samtidig med konsertene kan ferien bli langt dyrere enn ellers.

Folk strømmer til fra inn- og utland for å få med seg sommerens musikkfestivaler i Spania. Det skaper økt press på markedet for kortidsutleie av leiligheter. Enkelte steder ser man en prisstigning under festivaldagene på over tretti prosent.

Ved populære feriesteder langs kysten skal tendensen til prishopp være spesielt merkbar. Dette fordi tilreisende til festivalene kommer på toppen av vanlig turisme.

En slik tendens så man for eksempel under årets FIB-festival i Benicássim (Festival Internacional de Benicàssim). I følge en undersøkelse gjengitt i avisen El País gikk prisene i gjennomsnitt opp med 17 prosent under festivaldagene 19. til 22. juli. Det vil si fra 106 til 128 euro natten (per person).

Studien som er gjennomført av Instituto de Valoraciones viser at den samme effekten gjør seg gjeldene i storbyer som Madrid og Barcelona. I sistnevnte by ga festivalen Primavera Sound i år en gjennomsnittlig prisstigning på 36 prosent. Til sammenlikning var prisen under Mad Cool-festivalen i Madrid 17 prosent høyere enn ellers. Også i Bilbao under BBK-festivalen økte prisene med nærmere 30 prosent.

Les også: Billigste ferieboligene leier du i Torrevieja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter