Turister betaler for å grave etter kull

Publisert

Kullgruvene i nord-Spania var en gang regionens økonomiske motor. Den ga arbeiderne gode lønninger, fete pensjoner og kull var grunnlag for mye av industrien i Nord-Spania, inklusive metallindustri og skipsbygging.

I dag er de fleste gruvene lagt ned, arbeiderne er førtidspensjonert og et utall bedrifter er lagt ned. Men alt er ikke svart, turister betaler for å bli med inn i dypet hvor de kan bli kullgruve-arbeider for en dag.

Pozo Sotón gruven ble åpnet for publikum i 2015. Ikke som et museum men en virkelig gruve hvor man må utstyre seg med støvler, hjelm, overall og spesielt undertøy så kullstøvet ikke når opp der sola aldri skinner.

Besøkende blir tatt 556 meter under bakken. Dette er dypere enn høyden på verdens mest kjente skyskraper Empire State Building. Det er gravet ut over 6.000 kilometer gruvesjakter her. Det er mer enn lengden fra Lindesnes til Nordkapp to ganger.

Den spesielle opplevelsen koster 48 Euro. Og man kan reservere sin dag i kullgruven online på visitapozosoton.es og man kan velge mellom kortere og lengre opphold inne i gruven med «avgang» flere ganger daglig.

Første del av reisen ned i bakken foregår med heisen som går hundrevis av meter rett ned via flere nivå.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter