Turistene kommer påsken 2021

Publisert

Pandemien var det sentrale tema i det man arrangerte det internasjonale turistforumet (XXFITB) i Benidorm for tyvende gang.

Ledere fra hotellkjeder, bransjerepresentanter og regionale turistmyndigheter holdt sine innlegg under konferansen 2. og 3. desember.

Turist-bransjen i Benidorm er godt fornøyde med at Storbritannia er det landet som først tar i bruk de nye vaksinene. Britene utgjør den største gruppen turister i byen. Administrerende direktør for hotellkjeden Melia pekte på at de nye vaksinen ikke vil være nok uten en koordinert og felles politikk for normalisering av reisevirksomhet innad i EU og Schengen-sonen.

Bransjens representanter sikter nå mot påskesesongen 2021. Det man nå spekulerer i er hvor tilnærmet «normalt» man vil være når årets første høysesong kommer i april 2021. Det er uansett klart at 2021 ikke vil bli like lønnsomt som 2019. Taler under turistforumet pekte på 2022 som året hvor man igjen vil komme tilbake til de nivåene man så før pandemien.

Man pekte også på at det sommeren 2020 ikke ble påpekt noe smitte av turister som hadde vært på besøk i Spania. Under konferansen i Benidorm pekte man også på hvordan man analyserer kloakken i flere av Spanias turistsentra. Man kan på denne måten påvise hvor stor grad av Covid-smitte som finnes i et område. Data fra disse prøvene vil bli brukt for å ta beslutninger om når og hvordan man skal åpne for turisme i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter