Turist-boom grunnet konflikt i andre land

Publisert

Konflikter i andre middelhavsland har de siste fem årene gitt en kraftig økning i antallet tilreisende til Spania. Det mener økonomieksperter hos den spanske storbanken BBVA.

Fra tiden før opptøyene i Midtøsten og Nord-Afrika startet i 2011 (Den arabiske våren) og frem til 2015 har antallet tilreisende til Spania økt med rundt 30 prosent. I følge analyser fra banken BBVA kan i gjennomsnitt rundt 30 og 36 prosent av denne økningen forklares med konflikter i konkurrerende ferieland rundt Middelhavet. På enkelte steder i Spania skal effekten være spesielt tydelig som i Las Palmas på Kanariøyene (over 68 prosent av økningen), Cádiz i Andalucia (67 prosent) og Balearene med Mallorca og Ibiza (63 prosent). Beregningene gjelder for perioden 2010 til 2015.

Den økte turismen i Spania har vært viktig for økonomien i mange regioner og bidratt til å hjelpe spanjolene ut av økonomisk nedgang. I fjor besøkte over 68 millioner mennesker landet, et tall som aldri har vært høyere. I dag står turismen for rundt 11 prosent av Spanias bruttonasjonalprodukt og 13 prosent av sysselsettingen (2014).

Les også: På vei mot 70 millioner turister

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter