Telemarketing blir forbudt Spania

Publisert

Fra 30. juni blir det forbudt med telefonsalg der noen ringer opp for å selge forsikringer, gunstige betalingsbetingelser eller telefonabonnementer.

Forbrukerorganisasjonene stiller seg imidlertid tvilende til hvordan loven vil bli håndhevet, og ser i stedet etter smutthull i loven.

Siden 2014 har “spam-samtaler” der selskaper selger produkter og tjenester, vært forbudt fra kl. 21.00 til kl. 09.00 neste dag og i helgene.

Nå utvides forbrukerloven til å stoppe uønskede oppringninger fra telefonselgere døgnet rundt, med mindre forbrukeren har bedt om eller gitt tillatelse på forhånd.

Ifølge forbrukerorganisasjonen OCU vil selskaper ikke lenger kunne bruke personopplysninger til å selge produkter via telefonsamtaler.

Den spanske datatilsynsmyndigheten AEPD (Agencia Española de Protección de Datos), som normalt har som oppgave å beskytte dine personopplysninger, for eksempel helse- og finansopplysninger, slik at de håndteres korrekt og ikke havner i feil hender, skal nå også kontrollere og overvåke og ilegge sanksjoner når reglene ikke overholdes.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter