Taper millioner på falske drikkevarer

Publisert

Spanske importører og produsenter av alkoholholdige drikker taper hvert år rundt 263 millioner euro til markedet av falske drikkevarer. Det fremgår av en undersøkelse fra EUs merkevareregister European Union Intellectual Property Office (EUIPO). I tillegg taper den spanske stat 90 millioner euro i skatter og avgifter. Det svarte markedet fører også til tap av flere tusen arbeidsplasser. I følge oversikten til EUIPO er Spania det mest utsatte av alle landene i EU. Deretter følger Italia, Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Salget av falske drikkevarer går også utover de andre landene i Europa. Skal man tro tallene fra EUIPO er tapet for hele Den europeiske union på 1,3 milliarder euro i året og rundt 20.000 arbeidsplasser. Det ulovlige alkoholsalget utgjør 4,4 prosent av markedet for sprit i EU og 2,3 av markedet for vin, skriver avisen El Mundo.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter