Største børsnedgang på 3 år i Spania

Publisert

Usikkerhet knyttet til Kinas økonomi påvirker spanske børser. Mandag 24. august gikk indeksen på Madrid-børsen ned med hele 5 prosent. Nedgangen er den største siden landets bankkrise i 2012. Aksjeverdien til flere store selskaper falt kraftig, blant annet Arcelor Mittal (-9,3 prosent), Repsol (-8,8 prosent) og banken Santander (-6,9 prosent).

Børsnedgangen i Spania mandag 24. august kommer etter flere dager med usikkerhet på børsene verden over. I følge en ekspertuttalelse i avisen El Mundo skyldes utviklingen det store fallet i oljeprisen, devaluering av kinesiske yen og justeringer i de asiatiske markedene. Børsfallet i Kina beskrives som et tegn på svakhet i en av pilarene som veksten i verdensøkonomien hviler på. Dersom verdens andre største økonomi bremser opp, øker sjansen for økonomisk stillstand på verdensbasis, skriver avisen.

Mandag 24. august gikk indeksen på hovedbørsen i Madrid (Ibex 35) ned med hele 5,01 prosent. Nedgangen er den største siden Spania var i forhandlinger med EU om krisepakke til landets banksektor i august 2012. Aksjeverdien til flere store selskaper falt kraftig, blant annet Arcelor Mittal (-9,3 prosent), Repsol (-8,8 prosent) og banken Santander (-6,9 prosent).

Foto: Børsen i Madrid (Arkiv).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter