Store fall i omsetningen for kjøpesentre

Publisert

Handelsstanden melder om dramatiske fall i omsetningen denne sommeren. Størst er fallet de steder som Benidorm hvor det normalt er flest turister. Steder som Alicante og Elche bremser handlende spanjoler fallet i omsetningen.

På Plaza Mar i Alicante by har det i det siste vært rundt 15-20% mindre folk en det som er vanlig denne perioden.

I enkelte tilfeller melder handlesentra om et fall i omsetningen på opptil 40%. Størst fall ser man i turistområdene i Vega Baja (Torrevieja, Orihuela etc) og på Marina Baixa (Benidorm).

Handesentrene kunne åpne igjen 1. juni etter å ha holdt stengt flere måneder. I perioden etter åpningen merket kan spesielt stor etterspørsel etter barneklær, sportsutstyr og oppblåsbare basseng blant annet.

Habaneras Torrevieja

På Habaneras-senteret i Torrevieja var antallet handlende nede på 30% av det vanlige i det senteret kunne åpne igjen mot slutten av nedskaleringen. Mot slutten av juli var situasjonen langt bedre med et fall i omsetningen på 46% sammenliknet med året før. I begynnelsen av August var fallet på rundt 39%.

51% av leietakerne har bedt om en reduksjon i husleien på Habaneras, 3.5% har bedt om en utsetting på leien. 3% har lagt ned butikken.

En representant for handlesenteret La Marina, like utenfor Benidorm, sier til avisen Informacion at de fortsatt merker at mange folk er redde for å gå ut, selv om man ved handlesenteret er ekstremt nøye med vasking og hygiene nå.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter