Store fall i omsetningen for kjøpesentre

Publisert

Handelsstanden melder om dramatiske fall i omsetningen denne sommeren. Størst er fallet de steder som Benidorm hvor det normalt er flest turister. Steder som Alicante og Elche bremser handlende spanjoler fallet i omsetningen.

På Plaza Mar i Alicante by har det i det siste vært rundt 15-20% mindre folk en det som er vanlig denne perioden.

I enkelte tilfeller melder handlesentra om et fall i omsetningen på opptil 40%. Størst fall ser man i turistområdene i Vega Baja (Torrevieja, Orihuela etc) og på Marina Baixa (Benidorm).

Handesentrene kunne åpne igjen 1. juni etter å ha holdt stengt flere måneder. I perioden etter åpningen merket kan spesielt stor etterspørsel etter barneklær, sportsutstyr og oppblåsbare basseng blant annet.

Habaneras Torrevieja

På Habaneras-senteret i Torrevieja var antallet handlende nede på 30% av det vanlige i det senteret kunne åpne igjen mot slutten av nedskaleringen. Mot slutten av juli var situasjonen langt bedre med et fall i omsetningen på 46% sammenliknet med året før. I begynnelsen av August var fallet på rundt 39%.

51% av leietakerne har bedt om en reduksjon i husleien på Habaneras, 3.5% har bedt om en utsetting på leien. 3% har lagt ned butikken.

En representant for handlesenteret La Marina, like utenfor Benidorm, sier til avisen Informacion at de fortsatt merker at mange folk er redde for å gå ut, selv om man ved handlesenteret er ekstremt nøye med vasking og hygiene nå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter