Storbank tapte 13,5 milliarder euro

Publisert

Den spanske storbanken Banco Popular fikk et tap på over 13,5 milliarder euro i 2017. Det melder bankens nye eier Santander. Tapet skyldes sanering av gjeld knyttet til mislykkede eiendomsinvesteringer og var beregnet.                                                                                                                                                                                                                                                          

Banco Santander overtok den gjeldstyngede Banco Popular i juni 2017 for symbolske én euro. Den europeiske sentralbank (ECB) hadde på forhånd varslet bankens konkurs dersom ingen gikk inn med nye midler. Spanias finansminister Luis de Guindos uttalte etter overtagelsen av banken hadde fått en “god redning”, uten av offentlige midler var blitt brukt.

Ledelsen i Santander opplyser at Banco Populars tap i 2017 var på 13 milliarder 560 millioner euro. Det påpekes samtidig at baken i dag har en egenkapital på over 19 milliarder euro. Banco Santander hadde på sin side et overskudd på over 6,6 milliarder euro i fjor, rundt 7 prosent mer enn året før. Overskuddet skyldes i hovedsak bakens investeringer i Brasil.

Les også: Santander kjøper Banco Popular for en Euro 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter