Storbank dømt: Småsparere får pengene tilbake

Publisert

Småsparere som for fem år siden investerte i Bankia-aksjer får pengene tilbake. Seks hundre av bankens aksjeeiere er tilkjent til sammen 6,3 millioner euro. Den spanske storbanken er dømt for å ha gitt uriktige opplysninger om bankens finansielle situasjon da den gikk på børs i 2011. Banken leverte tall som tilsa et solid overskudd, opplysninger som kort tid senere viste seg å være feil. Bankia har allerede tapt flere liknende søksmål.

I dommen over Bankia anses det som «åpnebart» at informasjonen banken ga om seg selv ikke stod i forhold til dens «reelle finansielle situasjon». Det aktuelle aksjesalget er dermed annullert og de 660 småinvestorene som er berørt i saken får pengene tilbake.

Etter finanskrisen i 2008 og sammenbruddet i eiendomsmarkedet ble Spanias banker tilført mer enn 60 milliarder euro fra den spanske stat. Over halvparten av pengene kom gjennom bankstøtten som landets regjering hadde fremforhandlet med EU i 2012. Blant de bankene som måtte tilføres mest penger var sparebankgruppen Bankia. Banken skal til sammen har mottatt over 22 milliarder euro (rundt 200 milliarder kroner).

Les også:

Spansk storbank jukset på børs

Banktopper misbrukte firmakort for millioner

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter