Vil stoppe Spanias mest populære fly-rute

Publisert

Det er ett økende press for å få folk til å slutte å fly de korte flyrutene i Europa. Det finnes gode alternativer med tog som ofte tar mindre tid og viktigst av alt er langt bedre for miljø og klima.

Flyruten mellom Madrid og Barcelona har mer enn 30 daglige avganger hver vei. Ruten flys av hele tre selskaper, Iberia, Air Europa og Vueling.

Borgermesteren i Barcelona, Ana Colau, står bak det siste initiativet for å stoppe flyruten mellom nettopp Barcelona og Spanias hovedstad Madrid. Hun mener man av miljøhensyn bør droppe ruten helt og få alle til å heller bruke lyntoget AVE. Det tar 2.5 timer å ta toget mellom Barcelona og Madrid. De som reiser med fly i dag bruker neppe mindre tid om man tar med tiden som går med til transport fra sentrum til Barajas eller El Prat. Begge flyplassene ligger i vesentlig avstand fra sentrum. I tillegg kommer tiden som går med til innsjekking og sikkerhetskontroll.

For reisene er toget også mer avslappende. Man kan ankomme togstasjonen få minutter før avgang og ingen kontrollerer vekten på bagasjen din.

Det er ikke bare i Spania at nødvendigheten av korte flyruter blir tatt opp.

Likevel vakte det mer enn normal oppsikt sa sjefen for det nederlandske flyselskapet KLM, Pieter Elbers, i fjor sommer rykket ut med et forslag om at folk burde reise med tog i stedet for fly på de kortere strekningene.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter