Spanske Iberdrola og oljefondet utvider samarbeidet om fornybar energi

Publisert

Europas største energiselskap Iberdrola (IBE.MC), åpner ny fane og Norges statlige investeringsfond på 1,6 billioner dollar bygger videre på sitt eksisterende partnerskap innen fornybar energi og investerer i fellesskap mer enn 2 milliarder euro (2,15 milliarder dollar) i Spania og Portugal.

Avtalen er i tråd med Iberdrolas strategi om å selge minoritetsandeler i fornybarprosjekter for å bidra til å finansiere de store investeringene i nye prosjekter og nettverksaktiva.

Det spanske selskapet og Norges Bank Investment Management (NBIM), som driver det norske fondet, kunngjorde torsdag at de har inngått en avtale om at fondet skal kjøpe en 49 % eierandel i en portefølje på 644 megawatt spanske solprosjekter fra Iberdrola for 203 millioner euro.

Det siste tilskuddet, prosjekter med langsiktige kontrakter om å selge en del av energien de produserer, øker det samlede partnerskapet til rundt 2,5 gigawatt, inkludert noen vindparker, og representerer en samlet investering på mer enn 2 milliarder euro.

Iberdrola, som vil beholde en eierandel på 51 % i eiendelene, sa at partene kan komme til å samarbeide i fremtiden også i andre land.

I forrige måned la det spanske selskapet frem en investeringsplan på 41 milliarder euro for å videreføre sitt strategiske skifte i retning av å oppgradere og utvide strømnettet i USA og andre steder, samtidig som det inntar en mer selektiv tilnærming til fornybar energi.
Selskapet sa at rundt 5 milliarder euro ville komme fra partnere innen fornybar energi.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter