Spanske hoteller mest lønnsomme

Publisert

Spanske hoteller er blant de mest lønnsomme i verden. Det mener den internasjonale bransjespesialisten STR. I følge analyser fra årets ni første måneder gjengitt i Aura har inntektene per hotellrom i spanske byer gått opp med over 13 prosent. Foruten den rekordhøye økningen i antall turister til Spania, ser man en økt etterspørsel fra grupper i form av ferieturer, møtevirksomhet, konferanser og andre arrangementer.

Eiendomsspesialisten Aura viser til analyser fra STR (tidligere Smith Travel Research) der det fremgår en klar inntektsøkning for hoteller i spanske byer. Økningen måles i en såkalt RevPar (revenue per available room) der inntektsøkningen er beregnet etter antall hotellrom som finnes på markedet. Her ser man en gjennomsnittlig økning på 13,4 prosent til og med september i år.

Noe av den kraftige økning i ettersprøselen etter reiser til Spania forklares med politisk uro i andre ferieland. I følge STRs analyser gjøre dette seg spesielt gjeldene for reisende fra land som Kina og USA der slike faktorer tradisjonelt har en større påvirkning på etterspørselen. Som eksempel nevnes kinesiske flyselskaper som har hatt en økning i antall avganger til Den iberiske halvøy (Spania og Portugal).

I tillegg til den generelle økningen i interessen for Spania som reisemål, ser man også en økt etterspørsel fra grupper. Dette gjelder både turer for private feriereisende og firmaturer, møter, konferanser og andre arrangementer (meetings, incentives, conferences and events, MICE).

I tillegg til etterspørselen fra utenlandske turister opplever man også økt interesse for hotellopphold blant spanjoler, et marked som har hatt en betydelig tilbakegang etter finanskrisen i 2008.


Rekordhøy turisme

Spansk økonomi opplever nok et år med rekordhøy turisme. Så langt i år har over 60,3millioner mennesker besøkt landet, over 10 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Spania er det tredje mest besøkte landet i verden etter USA og Frankrike. Antall besøkende var i 2013 på 60,7 millioner (første gang over 60 millioner). I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner og i 2015 til 68,1 millioner.

Les også: Stadig flere velger Costa Blanca og Valencia-regionen

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter