Spanske flyplasser hadde rekordhøye 283 millioner passasjerer i 2023

Publisert

Passasjertrafikken på spanske flyplasser nådde et rekordhøyt nivå i 2023, da turismen tok seg kraftig opp igjen etter flere år med forstyrrelser forårsaket av covid-19-pandemien.

Totalt 283,2 millioner mennesker reiste gjennom landets flyplasser i fjor, en økning på 16,2 % fra 2022, opplyser den statlige flyplassoperatøren Aena i en uttalelse.

Tallet var 2,9 % høyere enn i 2019, det siste hele året før pandemien satte flyene på bakken, og trafikken i desember økte med 11 % fra samme måned fire år tidligere.

President og administrerende direktør i Aena, Maurici Lucena, sier: “Disse rekordtallene innen lufttransport er avgjørende for den økonomiske og sosiale utviklingen i Spania. Vi bør alle gratulere oss selv med dem. Også flyselskapene som, i likhet med Aena, ble hardt rammet av pandemien, og som nå transporterer flere passasjerer enn noensinne.

Madrid flyplass var Spanias travleste med 60 millioner passasjerer, etterfulgt av Barcelona, Palma de Mallorca på Balearene og Malaga på sørkysten.

Spania er verdens nest mest besøkte land etter Frankrike, og turismen er avgjørende for landets økonomi og utgjør nesten 12 % av bruttonasjonalproduktet.

Internasjonale reiserestriksjoner i forbindelse med covid-19-pandemien tvang Spanias viktige turistsektor i kne i 2020.

Bransjen begynte en gradvis gjenoppretting i 2021, med en kort pause da den raske spredningen av den nye Omicron-varianten førte til en midlertidig ny runde med reiserestriksjoner.

Selv om passasjertrafikken på Spanias flyplasser i 2022 økte fra året før, lå den fortsatt under nivået før pandemien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter