Spanske banker på rett vei

Publisert

Arbeidet med å få orden på den spanske banksektoren har vært vellykket. Det mener ”troikaen” (EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbank og Det internasjonale pengefondet) som dermed sier seg enige i Eurogruppens tidligere konklusjon. Etter 17 måneder med økonomisk hjelp, er endelig sluttstrek for bankhjelpen satt til 23. januar 2014.

I følge Troikaen er de verste problemene for bankene over takket være reformene og hjelpen fra EU. Trioen påpeker samtidig at Spania må videreføre reformarbeidet i spansk økonomi og holde seg til planen om innsparinger og redusert offentlig underskudd i årene som kommer.

Det advares om at økonomien vil være sårbar så lenge reformarbeidet pågår. Av forholdene som anses som bekymringsverdige nevnes blant annet landets arbeidsledighet som fremdeles er på over 26 prosent. Målet om et mer stabilt eiendomsmarked omtales også som en utfordring, der mye i følge inspektørene er gjort men der det også gjenstår en del. Den økonomiske situasjonen for spansk bankvesen bør følges tett, med et spesielt oppsyn med de bankene som trengte hjelp fra EU.

Bankhjelpen som ble tilbudt Spania i juli 2012 hadde et tak på 100 milliarder euro, hvorav regjeringen Rajoy (PP) har brukt 41,3 milliarder. Lånet har en rente på 0,5 prosent og en nedbetalingstid på 15 år.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter