“Spanske banker er best i Europa”

Publisert

I kjølvannet av bank-kollaps i USA og uro i finansmarkedene vil leder i den spanske bankforening Asociación Española de Banca betrygge kunder i Spania.

– Spanske banker er blant de beste i Europa, muligens beste i verden.

Spanske banker ble svært hardt rammet under den forrige finanskrisen. I kjølvannet vedtok man i Spania nye lover som økte kravene til bankenes egenkapital og kontroll.

Credit suisse

Alejandra Kindelán tror ikke på en mulige smitteeffekt fra USA til Spania. Hun peker også på at problemene i Credit Suisse har vært kjent i flere måneder. Spanske banker har ingen større eksponering mot Credit Suisse. Tilsammen har spanske banker rundt en milliard Euro i kreditt hos Credit Suisse, et lite tall i denne sammenheng.

Euro-renten steg igjen

Den europeiske sentralbanken ECP kunngjorde torsdag at man setter opp stryings-renten med 0.5%. Bankens viktigste styrings-rente EURIBOR er nå på 3.5%.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter