Spansk økonomi vokste 2,5 % i 2023 – litt sterkere enn forventet

Publisert

Spanias økonomiske vekst var noe sterkere enn forventet i 2023, ettersom bruttonasjonalproduktet tok seg opp på slutten av fjoråret, viste offisielle tall tirsdag.

Eurosonens fjerde største økonomi vokste med 0,6 % mellom oktober og desember, opp fra 0,4 % i forrige kvartal, og veksten var i stor grad drevet av husholdningenes forbruk, ifølge det nasjonale statistikkbyrået (INE).

Økonomien vokste med 2,5 % i løpet av 2023, til tross for avtagende vekst andre steder i Europa og stigende renter, og overgikk dermed regjeringens prognose på 2,4 %.

Den franske økonomien vokste derimot med 0,9 % i fjor.

Bank of Spain oppjusterte i fjor sin vekstprognose for den spanske økonomien til 2,3 % i 2023 etter at landets viktige turistsektor hadde hatt en solid sommer.

Spania tok imot rekordmange utenlandske turister i fjor, over 84 millioner, en økning på 19 % fra 2022.

Økningen i antall besøkende bidro til at arbeidsledigheten sank til 11,76 % ved utgangen av 2023, det laveste nivået siden 2007.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter