Spansk økonomi mer pålitelig

Publisert

Økonomien i Spania er nå mer pålitelig enn før. Det mener det ledende amerikanske kredittratingbyrået Moody´s som har kommet med en ny evaluering der de setter opp landets kredittverdighet. Spanias evne til å betale kortsiktig gjeld anses nå som «akseptabel til høy». Det er første gang siden før finanskrisen at ratingen går opp. Ennå er det et stykke frem til topp betalingsevne, men landets økonomi er i følge byrået inne i en positiv utvikling. Det åpner for muligheten til høyere skår fremover.

Moody´s oppgir tre årsaker til at Spania nå rykker oppover på listen. Det ene er at økonomien ser ut til å være i stabil vekst etter at landet fikk bedre kontroll på gjelden og økt konkurransedyktighet. Det andre er endringene som har kommet som følge av de politiske reformene. Her nevnes arbeidsreformen og pensjonsreformen som spesielt viktige. Til slutt vektlegges landets finansieringsbetingelser som anses som bedre takket være hjelp fra Den europeiske sentralbank. Den spanske regjeringens innsparinger de siste årene og den generelle bedringen i landets økonomi anses også som viktig her.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter