Spansk eiendomsgigant slått konkurs

Publisert

Det spanske eiendomsfirmaet Reyal Urbis er slått konkurs etter fire år med gjeldsforhandlinger. Selskapet som var en av de store spekulantene under byggeboomen i Spania etterlater seg en gjeld på over 4,6 milliarder euro, den nest største konkursen i spansk historie.

Reyal Urbis har frem til nå vært ledet av forretningsmannen Rafael Santamaría, lenge omtalt som den eneste «eiendomskongen» som overlevde finanskrisen og sammenbruddet i eiendomsmarkedet i Spania. I 2012 gikk imidlertid også Santamaría personlig konkurs og måtte selge luksusvillaen han eide utenfor Madrid, jakteiendommer i utlandet, yachter med mer. Han fortsatte likevel å lede firmaet, men i begynnelsen av september i år ble også det slått konkurs av domstolen i Madrid etter fire år med gjeldsforhandlinger.

I følge avisen El País etterlater Reyal Urbis seg en negativ saldo på over 4,6 milliarder euro, det nest høyeste i spansk historie. Det største konkursboet står firmaet Martinsa-Fadesa for, også et eiendomsfirma som ble bankerott i 2008 med 5.2 milliarder euro i gjeld, senere justert opp til 7,1 milliarder.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter