Spanjolene og «kortreiste» redder sommer-sesongen på Costa Blanca

Publisert

Første uken i august var 61% i Alicante-provinsen og rundt 40% i Valencia og Castellon. Flere spanske turister på ferie langs kysten dette året gjør opp for det lave antallet ferierende fra utlandet.

Toni Mayor er leder for Hosbec, organisasjonen for næringsdrivende innen hotel og turist-sektoren i Valencia-regionen. Han sier tallene hadde vært langt bedre hadde det ikke vært for restriksjoner og karantene.

Han er svært kritisk til myndighetenes håndtering av situasjonen. Mayor etterlyser bedre planlegging og kontroll fra myndighetenes side. Disse tingene har lidd som følge av ineffektivitet og politikk, sier lederen av Hospec.

Toni Mayor sier det nå er «oppdemmet reiselyst» hos blant annet britene. Nå er det høst og vinter-sesongen han jobber for at skal bli best mulig.

– Man må redusere smitte-tilfellene og stabilisere det hele.

Beskjeden han vil sende til regjeringen er at man må passe langt bedre på så reise-restriksjonene andre Europeiske land har for reisende fra Spania blir opphevet.

– Greier vi det innen fire uker rekker vi fortsatt å få noe ut av høst og vinter-sesongen.

Toni Mayor sikter primært til turistene som kommer til Costa Blanca for et «gjennomsnittlig» opphold på en uke eller to. Utsiktene for de «residente-turistene» er bedre. De som reiser for å bli værende i Spania flere måneder denne vinteren, vil kunne reise til Spania og ha et opphold mer eller mindre likt som før.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter