25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spanjolene bruker mer penger i baren og på restaurant

Tall som viser hvordan spanske forbrukere har brukt sine penger i året som gikk er nylig lagt frem. De viser at spanjolene la igjen 3.7% flere Euro i landets utallige barer og restauranter.

Under Spanias langvarige økonomiske krise strammet den jevne spanjol inn på forbruket. De nye tallene fra 2018 viser at spanjolene nå følger seg mer positive og bruker mer penger på «ikke essensielle» ting som det å spise ute.

I snitt brukte hver spanjol 2526 Euro på mat og drikke i året som gikk. Av disse utgjør 13.9% mat og drikke konsumert utenfor hjemmet. Det altså i snitt pr hode for hele befolkningen uansett alder. Nettopp mat og drikke utenfor hjemme er hvor spanjolene økte forbruket i året som gikk. Justert for en prisøkning på 0.2% ble det brukt 3.4% mer på slik «luksus» i 2018.

Større trender er også synlige i tallene som ble lagt frem. Spanjolene spiste mindre kjøtt og brukte mindre penger på sukker i året som gikk. Dette i tråd med internasjonale trender hvor folk spiser sunnere og mer bærekraftig. Trenden er ikke helt positiv da man også brukte mere penger på ferdigmat i 2018.

Relaterte saker

- Advertisement -