Spanias statsgjeld på rekordnivå

Publisert

Ved utgangen av Juni skylder den spanske staten 1.019.337 millioner Euro. Gjelden økte med 9.997 millioner Euro siden mai måned. Siste tolv måneder økte statsgjelden med 43.055 millioner Euro, noe som utgjør 4.4%. Mesteparten av gjelden er langsiktige statsobligasjoner.

Spanske politikeres utfordring er å balansere behovet for å redusere gjelden samtidig som man incentiverer videre økonomisk vekst samtidig som store grupper i samfunnet ønsker en slutt på moderasjonslinjen man har ført i en årrekke med kutt i offentlig sektor og i sosiale goder. Spanias nye PSOE-regjering varslet umiddelbart en økning i pensjoner og andre offentlige goder. Den nye regjeringen sitter i mindretall og er avhengig av økt støtte ved et eventuelt nyvalg. Å styre i en slags koalisjon kan være lite realistisk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter