Spanias pensjonister tok til gatene

Publisert

Tusenvis av pensjonister tok lørdag 17. mars til gatene i Madrid og andre byer i Spania med krav om en «verdig pensjon». Kjøpekraften til spanske pensjonister er blitt betydelig redusert siden Zapatero-regjeringen frøs satsene under nedgangstidene i 2011. At nåværende regjering kun vil heve utbetalingene med 0,25 prosent har skapt ytterligere misnøye.

Det anslås at rundt 15.000 personer deltok i demonstrasjonen i Madrid. I en rekke andre byer ble det holdt liknende protester, også på Costa Blanca der blant annet Torrevieja markerte seg med rundt tusen mennesker i tog. Demonstrasjonen i Madrid lørdag 17. mars var arrangert av aksjonsgruppen for bevaring av pensjoner MERP (Mesa Estatal por el Blindaje de las Pensiones) og fagforeningene CCOO og UGT. Organisasjonene avviser Partido Populars og statsminister Mariano Rajoys tilbud om 0,25 prosents økning i pensjonenene. Kjøpekraften til pensjonister er blitt betydelig redusert siden Zapatero-regjeringen frøs satsene under nedgangstidene i 2011. Tiltaket skulle bidra til å redusere det offentlige underskuddet som i årene 2010 og 2011 var på rundt 15 milliarder euro.

På grunn av lav skatteinngang i Spania er dagens pensjonsystem ikke bærekraftig over tid. EU har lenge etterlyst en reform av det spanske pensjonsystemet.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter