Tre av Spanias største internasjonale selskap og økonomien deres i 2022

Publisert

Det er mye spennende som skjer med spanske selskap i 2022. Tre store selskap som gjør det bra internasjonalt er Banco Santander, Iberdrola og Inditex.

Ettersom disse selskapene jobber internasjonalt må de ta hensyn til valutamarkedet for at de skal kunne jobbe effektivt. De må sjekke valutaen til hvert av landene der de handler eller tilbyr sine tjenester. Valuta er i stadig endring og vil dermed påvirke utgiftene og inntektene til selskapene. Dette kan være positivt og mange prøver å tjene penger på trading med valuta, også kjent som forex trading.

Iberdrola

Iberdrola er et kraftselskap for fremtiden. Det har nettopp utstedt en grønn obligasjon på 1 milliard euro for å finansiere havvindprosjekter i Europa. Pengene vil gå til et prosjekt utenfor kysten av Frankrike og et prosjekt i tysk farvann.

De har også fått grønt lys for et stort prosjekt i Storbritannia, med en prislapp på 3,4 milliarder pund. Prosjektet er en kjempekabel som skal koble Skottland og Nordøst-England. Den vil også gjøre det mulig for fornybar energi som blir produsert i Skottland å nå de mest energiintensive regionene i landet.

Dette prosjektet vil ikke bare være til fordel for forbrukere i England og Skottland ettersom kabelen vil muliggjøre utplassering av offshore vindenergi i Nordsjøen, men det vil også skape hundrevis av grønne jobber både med konstruksjon av kabelen og drift.

Inditex

Et annet selskap som forventer et godt økonomisk år i 2021 er Inditex. Navnet sier deg kanskje ikke noe, men dette er et selskap som er stort internasjonalt. Inditex er en moteforhandler med syv merker. Du har helt sikkert hørt om noen av de syv merkene, Zara, Zara Home, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius og Oysho. Spesielt Zara er en stor favoritt blant nordmenn, både hjemme i Norge og Spania.

I regnskapsåret 2021 hadde Inditex inntekter på 27,7 milliarder euro, som er en vekst på 36 %. Litt over en fjerdedel av inntektene kom fra onlineshopping. De åpnet 226 nye butikker i 40 markeder – noe kundene sikkert setter pris på.

Banco Santander

Santander er en bank mange nordmenn har kjennskap til. I Norge finner du Santander Consumer Bank, med kontor i Oslo og Stavanger. I tillegg er det over 14 000 filialer over hele verden. Men Santander er mer enn bare en bank, det er en åpen plattform for finansielle tjenester og selskapet jobber hver dag mot å bli best i verden.

I 2022 forventer Santander å opprettholde den høye lønnsomheten i Amerika og forventer å se forbedret lønnsomhet i Europa. Med en inntekt på 46,4 milliarder euro i regnskapsåret 2021 lover det godt for Santanders økonomiske vekst i 2022 hvis lønnsomheten i Amerika opprettholdes og lønnsomheten i Europa går oppover.

Disse tre selskapene har all grunn til å se positivt på 2022, med mye som peker på en positiv vekst i månedene fremover. 2022 kan bli et veldig godt år for Iberdrola, Inditex og Banco Santander.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter