Spania vil ha Schengen sonen operativ igjen

Publisert

Spanias utenriksminister Arancha Gonzales oppfordrer hennes kolleger i EU om å sette opp ett felles regelverk for reiser innen EU og Schengen nå som restriksjonene på reise fjernes.

Spania åpner grensene for vanlige turister 1. juli. En rekke Europeiske land åpner grensene helt eller delvis ukene og månedene som kommer.

Spanias utenriksminister oppfordrer EU til å utarbeide ett felles regelverk. Det kan inkludere eventuelle helse-kontroller av reisende. Målet er at grensene i Europa kan åpnes koordinert, og fri ferdsel over grensene i Schengen-området kommer tilbake nå som de strenge tiltakene som har vært under Corona-pandemien gradvis fjernes.

Ministeren er åpen for at man eventuelt gjør kontroll av reisende før de reiser, eventuelt på flyplassene så lenge resultatet av testene vil kunne være klare i det hun kaller “rimelig tid”. Hun åpner for at verdens helseorganisasjon, WHO, kan koordinere ett slikt tiltak.

Gjelder reiseforsikringen om jeg reiser?

Norge velger som eneste land i Schengen å anbefale sine innbyggere å ikke reise i Europa denne sommeren. SpaniaPosten har vært i kontakt med kommunikasjonssjef Bjarne Rystad i Gjensidige, om reiseforsiktingens gydlighet om man reiser til Spania denne sommeren sier han:

Velger du å trosse UDs reiseråd må du være forberedt på at forsikringen ikke vil dekke tap eller utgifter som har sammenheng med Korona-epidemien eller tiltak knyttet til denne.

Dette skyldes at risikoen er kjent på forhånd. For andre hendelser som ikke har sammenheng med Koronaviruset, gjelder forsikringen som normalt.

Les egen sak om reiseforsikring

EU lar det være opptil hver medlemsstat om det følger retningslinjene som kommer fra Brussel.

Antibac-gele skal være enkelt tilgjengelig ved alle typer reiser. Det skal ikke selges mat ombord på fly og tog.

Å holde midtraden fri for passasjerer ombord på fly anbefales ikke fra EU. Det anses som lite hensiktsmessig for å begrense smitte. Luften ombord på fly er blant den reneste som finnes. Normale fly har såkalte HEPA filter og luften skiftes ut ombord flere ganger hver time. Ansiktsmaske blir anbefalt ombord på fly i likhet med all transport.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter