Spania tilbake i vekst

Publisert

Spania er ute av nedgangstider for første gang på over to år. I følge beregninger fra den spanske sentralbanken økte landets bruttonasjonalprodukt (BNP) med 0,1 prosent i tredje kvartal. Troen på økonomisk vekst har den siste tiden vært med på å gjenskape tilliten til spansk økonomi og ført til nye store investeringer blant annet innen eiendomsmarkedet.

Avisen El País skriver onsdag 23. oktober at det nå gjenstår å se en reell økning i sysselsettingen før det kan bli snakk om en rask bedring av økonomien, noe regjeringen Rajoy (PP) har beregnet vil komme i 2014. Siden midten av 2007 har rundt 3,7 millioner jobber gått tapt i Spania, noe som tilsvarer 18 prosent av totalen da krisen slo inn. Arbeidsledigheten var i begynnelsen av april i år på rekordhøye 27,16 prosent, men har etter det gått ned med rundt én prosent.

I løpet av krisen har Spania vært i resesjon ved to anledninger (definert som to kvartaler på rad med nedgang i BNP). Den første kom i tredje kvartal i 2008 og varte frem til første kvartal i 2010 og deretter igjen i andre kvartal i 2011 som har vart frem til nå. De siste årene har en rekke land i EU opplevd nedgangstider. Flere av disse var tilbake i vekst i forrige kvartal blant annet Irland, Frankrike, Portugal, Finland, Danmark og Tsjekkia.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter