Spania mer kredittverdig

Publisert

Spania er mer kredittverdig enn før. Det mener det amerikanske kredittrating-byrået Standard & Poor’s (S&P). Byrået mener landet har gått fra «negativ» til «stabil» og ser for seg en økning i ratingen på lengre sikt. Spanias score er for øyeblikket betegnet som en BBB- som betyr at landet er vurdert til å ha tilstrekkelig evne til å møte sine økonomiske forpliktelser. Spania anses fremdeles som sårbar overfor endringer i markedet, men ratingbyrået karakteriserer likevel situasjonen som stabil.

S&P legger vekt på at Spania for første gang på to år er over i økonomisk vekst med en økning i bruttonasjonalprodukt (BNP) fra juni til september på 0,1 prosent. Også effekten av regjeringens innsparinger bemerkes, samt milliardstøtten fra EU til sanering av den spanske banksektoren – en operasjon som anses som vellykket.

I likhet med den spanske regjeringen ser selskapet for seg økonomisk vekst for Spania i 2014. Med en prognose på 0,8 prosents økning i BNP, går S&P en desimal høyere enn Spanias regjering. Den positive tendensen vil i følge byrået øke til 1,2 prosent i 2015, begrunnet med Spanias eksportindustri som regnes som solid. Også ratingselskapet Moody´s mener Spania vil få en forsiktig økonomisk vekst fremover.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter