Spania har nå Europas høyeste arbeidsledighet

Publisert

Nye tall fra Eurostat viser at Spania ved utgangen av november hadde den høyeste arbeidsledigheten i Europa med 14%. Snittet for EU er 6.5% og 7.2% for Eurosonen. Bare Hellas er i nærheten av de dystre tallene fra Spania. 13.4% av arbeidsstyrken i Hellas er meldt arbeidsledig.

Arbeidsmarkedet i Spania var ved utgangen av 2021 enda verre enn den man så i februar 2020 da ledigheten var på 13.8%. Måten det spanske arbeidsmarkedet er regulert gjør at bedrifter alltid vil nøle med å ansette nye etter en nedgangstid. Stillingsvernet i Spania er ekstremt sterkt noe som går utover arbeidsledige og unge.

Virkeligheten er langt verre

13.4% arbeidsledige i Spania betyr at 3.2 millioner spanjoler er meldt uten arbeide offisielt. De reelle tallene er langt større grunnet tallets mange “uregulerte” arbeidstakere samt systemet som gjør at mange ikke har rett på ledighetstrygd og med det ikke melder seg ledige.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter