Spania, har de høyeste arveavgiftene i Europa

Publisert

Spania er det landet i Europa som beskatter arv og gaver høyest. Noen av de selvstyrte regionene har en skattesats på 87,6 % på skattegrunnlaget for dødsbo som overstiger 4 020 771 euro. Belgia (80 %) og Frankrike (60 %) ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass, ifølge tall som avisen El Economista har innhentet fra Register of Tax Advisor Economists (Reaf).

Reaf understreker at “den maksimale satsen for den statlige avgiften, som er den som er godkjent av de fleste av de autonome regionene, er på 34%”, og mener derfor at “når man sammenligner beskatningen ved hjelp av den laveste marginalsatsen på 7,65 %, bør studien bruke satsen på 34 % og ikke de 36,5 % som er godkjent av Asturias og Murcia for å bedre sammenlikne resultatene”.

Maksimumssatsen på 87,6 % som de to nevnte regionene bruker, er resultatet av å multiplisere denne satsen på 36,5 % med en koeffisient på 2,4 for arvinger som eier mer enn fire millioner euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter