Spania hadde den nest høyeste inflasjonsøkningen i eurosonen i juni

Publisert

Spania hadde den nest høyeste inflasjonsøkningen i juni blant landene i eurosonen, viser de siste tallene.

Prisene falt til 2,5 % i forrige måned, ned fra 2,6 % måneden før, ifølge det europeiske statistikkbyrået (Eurostat). Men Spania var det landet i eurosonen som hadde den høyeste inflasjonen (3,5 %), bare slått av Belgia, viser tallene. Det spanske tallet er imidlertid en forbedring fra mai, da prisene økte med 3,8 %.

I EU-landene falt også kjerneinflasjonen – den som ikke omfatter energi og ubearbeidede matvarer – til 2,8 %, sammenlignet med 2,9 % måneden før. Tjenesteytelser fortsetter å legge press på prisene, selv om de holdt seg stabile sammenlignet med mai (4,1 %), etterfulgt av matvarer, alkohol og tobakk på 2,5 %.
Arbeidsledighet i mai

Eurostat offentliggjorde også arbeidsledigheten for mai, som lå på 6,4 % i eurosonen. Tallet er stabilt sammenlignet med april, og viser en reduksjon på 0,1 % sammenlignet med mai 2023. Eurostat anslår at det var 11,078 millioner arbeidsledige i eurosonen i mai.

Fordelt på land er det fortsatt Spania som leder an i arbeidsledighetstallene, med 11,7 % av befolkningen uten jobb, en prosentandel som er nesten dobbelt så høy som gjennomsnittet i eurosonen og har holdt seg stabil siden mars. Bare Hellas, med 10,6 % arbeidsledige, kan sammenlignes med Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter