Spania får høyere vekst enn beregnet

Publisert

Spania ligger an til å få en økonomisk vekst i 2017 på 2,6 prosent. Det mener Det internasjonale pengefondet (IMF) som tirsdag 18. april la frem nye prognoser for verdensøkonomien. Tallet er tre desimaler høyere en prognosen fra januar i år og gjør Spania til en av de sterkest voksende økonomiene blant industrilandene.  ———————————————————————————

Selv om IMF nå oppjusterer prognosene for Spania vil økonomien få en betydelig lavere vekst i år enn i fjor. I 2016 var økningen i bruttonasjonalprodukt BNP på 3,2 prosent, mens IMFs prognose for 2017 tilsier 2,6 prosent.

Tilbakegangen i den økonomiske veksten er bekymringsverdig med tanke på landets høye arbeidsledighet, skriver avisen El País. Dette forsterkes av at veksten i økonomien er ventet å bremse opp ytterligere i 2018 til 2,1 prosent.

Arbeidsledigheten i Spania var i januar på 18,6 prosent. I løpet av 2017 er den ventet å gå ned til 17,7 prosent og i 2018 ned til 16,6 prosent. IMF-leder Christine Lagarde har etterspurt en ny arbeidsreform i Spania for å få fortgang i utviklingen.

Les også: Laveste arbeidsledighet på syv år 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter