Innfører Spania borgerlønn?

Publisert

Borgerlønn var nevnt i den avtalen som er grunnlaget for dagens regjeringskoalisjon i Spania. Det spanske «arbeiderpartiet» PSOE er støttet av venstre-populistene PODEMOS som lenge har ønsket seg en borgerlønn til alle i Spania.

Spanias økonomi-minister ble spurt om dette i et intervju med kanalen «La Sexta». I forbindelse med statens tiltak for å hjelpe spanjolene med de økonomiske konsekvensene av Corona-karantene spurte journalisten fra «La Sexta» om regjeringen ville se på en borgerlønn nå som et mulig tiltak.

Nadia Calviño svarte diplomatisk på journalistens spørsmål med at et slikt tiltak har vært i regjeringens program helt fra begynnelsen. Hun sier de vil se på tiltaket i løpet av regjeringsperioden og man vil vurdere et mulig pilotprosjekt.

Ministeren poengterer at de tiltak regjeringen allerede har signalisert om er de som vil være tilgjenglig for spanjolene og primært de som er ekstra sårbare.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter