Spania: Blant landene med størst økonomisk vekst

Publisert

Spania har de siste to årene vært blant landene i verden med størst økonomisk vekst. Det fremgår av oversikter fra Eurostat og IMF. I fjor økte landets bruttonasjonalprodukt med 3,2 prosent, en fremgang det er ventet vil gjenta seg for 2016. Det er også ventet at veksten vil fortsette til neste år, om så noe lavere enn de to foregående årene. Britenes EU-exit og Trump-seieren i USA skaper usikkerhet i markedet, men dersom prognosene holder mål vil spansk økonomi også til neste år oppleve større vekst enn store økonomier som Tyskland, Frankrike, Italia, Storbritannia og USA.

I følge en oversikter fra EUs statistikkbyrå Eurostat og Det internasjonale pengefondet (IMF) gjengitt hos den spanske avisen El Mundo vil 2017 bli et år med noe lavere vekst i Spania, rundt 2,3 prosent. Likevel vil den økonomiske fremgangen fremdeles være sterkere enn landene Spania normalt sammenliknes med, som Tyskland, Frankrike, Italia, Storbritannia og USA.

I Eurosonen er Irland det eneste landet som i samme periode har sterkere vekst enn Spania. Dette er imidlertid en langt mindre økonomi og anses derfor ikke som like relevant i en sammenlikning, skriver El Mundo.

Det vises også til at land som India og Kina opplever sterkere vekst enn Spania. I følge oversikter fra Eurostat og IMF hadde sistnevnte land en vekst på 6,9 prosent i 2015 og en forventet vekst for 2016 og 2017 på henholdsvis 6,6 prosent og 6,2 prosent.


Usikkerhet med Brexit og Trump

I beregningene for 2017 tas det forbehold om usikkerheten knyttet til britenes forestående utmeldelse av EU (Brexit) og Donald Trumps seier i presidentvalget i USA. Etter Brexit-avstemningen i juni i år har man allerede sett de første reaksjonen i markedet. Usikkerheten knyttet til det amerikanske presidentskiftet regnes derimot som større, i det man ikke vet hvordan Trumps økonomiske politikk vil påvirke USAs økonomi og dermed verdensøkonomien.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter