Spania åpner for turister juni eller juli, næringslivet ber regjeringen bestemme seg nå!

Publisert

Spanias visepresident Teresa Ribera, tror det blir i juli måned at landet er åpent for turister. Hennes uttalelse kom få dager etter at hennes regjeringskollega, minister for transport, Jose Luis Abalos sa «Jeg regner med at Spania er åpen for turister i løpet av juni måned

Tyskland har satt 15. juni som dato for når folk fritt kan reise ut og inn av landet. Italia er deklarert åpen for turister fra hele Europa i juni. Grekerne er klare for internasjonale turister i juli.

Klønete PR-håndtering av PSOE-PODEMOS -regjeringen

Visepresident for turist-bransjens paraply-organisasjon i Spania, Exceltur, sier nå må regjeringen få tatt en beslutning og gi folk klar beskjed. Han peker på at turister trenger noe tid på å gjøre sine planer.

– Fruen som nå sitter i Frankfurt og vil på ferie om halvannen måned ser nå at andre land har sine strender og grenser åpne til ferien, mens i Spania er ingenting sikkert ennå. Hun velger ikke å reise hit, sier visepresidenten i Exceltur Jose Luis Zoreda i en kommentar om regjeringens håndtering av Corona-viruset og åpningen av Spania for turister.

Han kritiserer regjeringens uklare signaler og på toppen av dette den sterkt kritiserte beslutningen om å kreve at alle reisende som ankommer innen utgangen av «kriseperioden» må være i 14 dagers hjemmekarantene.

Ber om åpne grenser fra 15. juni

Zoreda oppfordrer regjeringen om å følge eksemplet fra Tyskland med 15. juni som dato. 15. juni er allerede satt som datoen når flyplasser som Alicante-flyplass får restriksjonene for internasjonale flyvninger hevet. Dette tidspunktet stemmer mer eller mindre med uttalelsene fra transportminister Jose Luis Abalos.

Idiotisk katantene-policy

Nyheten om karantene-kravet i Spania kom dagen før EU-kommisjonen vedtok sin «guide» for hvordan medlemsstatene koordinert skal åpne for vanlige reiser igjen. Torsdag 21. mai foreslo man fra Junta de Andalucia at man tar temperaturen ved ankomst på flyplassen og gir folk en Corona-test. På denne måten mener de regionale myndighetene at statsminister Pedro Sanchez kan kansellere karantenen som ser ut til å gjelde for ankomster frem til 7. juni (så lenge Spania er under «krise-periode»). Tiltaket har skadet Spanias image i utlandet i det mange tror karantene-perioden skal være hele sommeren.

Spania er landet etter Frankrike som mottar flest turister. Likevel er Spania eneste EU-land som har ett slikt krav.

Foto: Turistnæringen utgjør den kanskje viktigste drivkraften for økonomien i Valencia-regionen. Det vil si over 13 prosent av økonomien (Benidorm, Costa Blanca).

Utålmodige regioner

I regioner som Kanariøyene, Andalucia og Valencia utgjør turisme en enda større del av økonomien. De regionale myndighetene har her kommet med gjentatte forslag til regjeringen for å få satt en dato for når man kan ta imot besøkende.

Tidligere har myndighetene på Kanariøyene luftet planer om å la turister reiser fritt om de kan bekrefte at man er fri for Corona-smitte.

Turismen har blitt viktigere for den spanske økonomien etter finanskrisen. I årene før krisen utgjorde inntektene fra turisme i Spania i overkant av 10%. Etter krisen har tallet gått opp til 12.5% i 2018. Året etter, 2019, ble ett nytt rekordår med tanke på antall turister som besøkte Spania. Turisme er en stor og viktig sektor for EU, med rundt 10% av unionens brutto nasjonalprodukt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter