Spania åpen for «turister» når 70% er vaksinert

Publisert

Spanias statsminister Pedro Sanchez sier at Spania vil åpne grensene for vanlige turister når 70% av den spanske befolkningen er vaksinert. Frem til da er det bare de utlendinger som er residente i Spania som direkte får reise inn i landet. Nå er det krav om Corona-test før innreise og restriksjoner på bevegelse i Spania.

Statsministeren estimerer at man vil nå 70% vaksinerte «mot slutten av sommeren». Norske helsemyndigheter har allerede signalisert at nordmenn som er vaksinert vil kunne få større bevegelsesfrihet og ikke møtes med alle de reiserestriksjoner man som i dag gjelder for hele befolkningen i Norge.

Om vaksineringen går som planlagt, kan det være muligheter for sydentur i sommerferien, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter