Slutt på forvirring om ibéricoskinke

Publisert

Spania innfører nye regler for merking av spansk ibéricoskinke. Reglene skal gjøre slutt på all forvirring om type og kvalitet på produktene og gjøre det lettere for forbrukerne å finne frem i butikkene.

Den nye merkingen inneholder kun fire kategorier; svart, rød, grønn og hvit merking som skal være festet synlig på skinken. Det svarte merket er forbeholdt ypperste kvalitet der skinken kommer fra hundre prosent iberisk gris og med det strengeste kravet til fôring, blant annet med kun naturlig beite om vinteren og fôring med eikenøtter. De tre andre kategoriene er grader av blandingsgris med mindre fritt beite og mindre eikenøtter, helt ned til hvit merking der grisen kun har fått tørrfôr.

(Bilde: Landbruksminister Miguel Arias Cañete viser frem de fire merkene på presskonferansen fredag 10. januar.)

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter